|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY biblia.webd.pl
|
Muzeum Polin naucza, że to Żydzi założyli Polskę |
Autor |
Wiadomość |
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 66 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4178
|
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 90 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10727 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2019-04-06, 16:02
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=kYucbh-3_R0 |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2019-04-07, 09:43
|
|
|
Jachu napisał/a: | https://www.youtube.com/watch?v=kYucbh-3_R0 |
Dzięki za link. Będę śledzić kanał.
Moje pytanie brzmi: co możemy zrobić, my oburzeni obywatele, aby urwać łeb tym sytuacjom.
Bo raczej na działanie rządów (mówię tu o jakimkolwiek polskim rządzie) nie ma co liczyć.
Na temat obecności obcych (amerykańskich) wojsk na naszym terenie mam skrajnie złą opinię, ale pewnie nie ma co się produkować. |
|
|
|
 |
wuka
|
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
|
Wysłany: 2019-04-07, 14:37
|
|
|
1 Tym. 6:10-11
10. Albowiem korzeniem wszelkiego zła jest miłość pieniędzy; niektórzy, ulegając jej, zboczyli z drogi wiary i uwikłali się sami w przeróżne cierpienia.
11. Ale ty, człowiecze Boży, unikaj tego, a zabiegaj o sprawiedliwość, pobożność, wiarę, miłość, cierpliwość, łagodność.
(BW)
Tego brakuje tym,którzy na pieniądzu zasadzają swoje istnienie i działanie, |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
 |
wuka
|
Wysłany: 2019-04-07, 15:15
|
|
|
Jachu napisał/a: | 1 Tym. 6:10-11
10. Albowiem korzeniem wszelkiego zła jest miłość pieniędzy; niektórzy, ulegając jej, zboczyli z drogi wiary i uwikłali się sami w przeróżne cierpienia.
11. Ale ty, człowiecze Boży, unikaj tego, a zabiegaj o sprawiedliwość, pobożność, wiarę, miłość, cierpliwość, łagodność.
(BW)
Tego brakuje tym,którzy na pieniądzu zasadzają swoje istnienie i działanie, |
Chyba jestem jakaś głupia. Nie wiem o co chodzi ci z tym cytatem. Czy normalna rozmowa (bez religijnych odnośników) tak bardzo trudna jest? Po co mieszać jakieś cytaty i to Pawła do Tymoteusza. Co ma piernik do wiatraka. Co mają bazy amerykańskie do listu pawłowego. No mnie ręce opadają. Chyba sobie odpuszczę to forum. |
|
|
|
 |
Jachu
cichy,pokorny
|
Wysłany: 2019-04-07, 17:06
|
|
|
wuka napisał/a: | Chyba jestem jakaś głupia. Nie wiem o co chodzi ci z tym cytatem. Czy normalna rozmowa (bez religijnych odnośników) tak bardzo trudna jest? Po co mieszać jakieś cytaty i to Pawła do Tymoteusza. Co ma piernik do wiatraka. Co mają bazy amerykańskie do listu pawłowego. No mnie ręce opadają. Chyba sobie odpuszczę to forum. |
E tam,zaraz chcesz opuszczać Forum???
Przecież o "miłość do pieniędzy" tu chodzi,a nie miłość do Polski.
Kiedyś ukuto takie przysłowie: "Za pieniądze ksiądz się modli,za pieniądze lud się podli"
Jak jasno widać,chodzi o pieniądze (z Polski) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|