|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Ile ,,kosztowało,, Cię pójście za Jezusem? |
Autor |
Wiadomość |
sio
Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Mar 2010 Posty: 583 Skąd: Podhale
|
Wysłany: 2015-03-31, 14:15 Ile ,,kosztowało,, Cię pójście za Jezusem?
|
|
|
Mateusza 9.9
,, Jezus ujrzał człowieka imieniem Mateusz, siedzącego na komorze celnej, i rzekł do niego: Pójdź za Mną! A on wstał i poszedł za Nim...,, |
_________________ www.fotoszlak.pl |
|
|
|
 |
sio
|
Wysłany: 2015-04-01, 14:36
|
|
|
....czy można w ogóle mówić o jakiś ,,kosztach,, czy tylko o ,,zyskach,,?....czy chrześcijanin może w ogóle mówić, używać słów typu ,,zysk,, i ,,koszty,, w chrześcijaństwie?.............hmmmmmm |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

Wyznanie: katoliczka
Pomogła: 235 razy Wiek: 35 Dołączyła: 12 Sty 2014 Posty: 2125 Skąd: ze wsi :)
|
Wysłany: 2015-04-02, 01:12
|
|
|
Szczęśliwy ten, kto tak jak Mateusz raz zostanie powołany, usłyszy i pójdzie. Sporo ludzi słyszy w głos z słabo lub nawet jak usłyszą to nie widzą zza kim mają iść. Często też Jezus musi się w słowach Pójdź za mną powtarzać. |
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
http://www.youtube.com/watch?v=l_lp-owKS6E |
|
|
|
 |
Wnikliwy

|
Wysłany: 2015-04-02, 16:29
|
|
|
Zapominacie, że Jezus znał serce Mateusza |
|
 |
Elius
Wyznanie: Moim Panem jest Isus.
Pomógł: 65 razy Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 2037 Skąd: Miasto święte.Druga brama od południa.
|
Wysłany: 2015-04-02, 17:39
|
|
|
Ja musiałem opuścić szeregi ŚJ,stracić przyjaciół ,ale czego sie nie robi dla zbawiciela. |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

|
Wysłany: 2015-04-02, 20:23
|
|
|
"Czipowe" dyskusje przeniesione do tematu Znamię Bestii.
Proszę się trzymać tematu.
|
_________________ „Odpędzanie wilków, zagrażających Bożej owczarni, jest na pewno czymś chwalebnym, ale czyni się to modlitwą, przykładem życia, głoszeniem słowa Bożego i przekonywaniem -- a nie poprzez zadawanie gwałtu. Gwałt zadawany w obronie prawdy nie tylko krzywdzi konkretnych ludzi, ale kompromituje prawdę, ci zaś, którzy się do niego uciekają, choć ich intencją było odpędzenie wilków, sami się w wilków przemieniają.”
|
|
|
 |
Piotr Pawlak
piotrek
Wyznanie: Chrześcijanin
|
Wysłany: 2016-08-19, 21:56
|
|
|
NIC dopiero teraz żyje . Ponad 43,5 roku byłem
martwy. Żona moja dopiero teraz ma męża. |
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7852 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2016-08-20, 11:43
|
|
|
Piotr Pawlak napisał/a: | Żona moja dopiero teraz ma męża. |
Dopiero żyjąc według drogi Jezusa gdy zaczynamy rozmawiać z żoną łagodnie to zyskujemy w niej prawdziwego przyjaciela.
W domu lepiej mieć przyjaciela niż wroga.
Pozdrawiam |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
Piotr Pawlak
piotrek
Wyznanie: Chrześcijanin
|
Wysłany: 2016-08-20, 19:35
|
|
|
Teraz dopiero wiem co to znaczy prawdziwa miłość
a zaczolem od JESTEM CICHY I ŁAGODNEGO SERCA.
Tak uczy nas Pan.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pietnas
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
|
Wysłany: 2016-08-20, 23:18
|
|
|
A Ty co powiesz sio, o sobie w tym temacie? Ile Ciebie to kosztowało?
Wiesz, chyba można mówić o kosztach, bo "wybrani" teraz już rozumieją jakiego rodzaju mają być te zyski/straty. |
|
|
|
 |
sio
|
Wysłany: 2016-09-29, 21:13
|
|
|
Cytat: | A Ty co powiesz sio, o sobie w tym temacie? Ile Ciebie to kosztowało?
Wiesz, chyba można mówić o kosztach, bo "wybrani" teraz już rozumieją jakiego rodzaju mają być te zyski/straty.
|
....upraszczając mógłbym powiedzieć że wszytko przed poznaniem Boga było i zyskiem i stratą, jednak wole powiedzieć i myśleć że wszytko było i jest potrzebne , jak komary w powietrzy i muchy na oknie, wszystko jest ważne i wszytko jest potrzebne, dziękuje za zło i za dobro dziękuje Ojcu nie myśląc o tym w kategoriach zysku i strat |
|
|
|
 |
nesto

Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4212 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2016-09-29, 21:51
|
|
|
A ja stałem się lepszym człowiekiem, gdy odrzuciłem bajkę zwaną Jezusem. |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
 |
KobietaZMagdali

|
Wysłany: 2016-09-29, 22:44
|
|
|
nesto napisał/a: | A ja stałem się lepszym człowiekiem, gdy odrzuciłem bajkę zwaną Jezusem. |
Wybacz, ale mając we wspomnieniach rozmową z Tobą o UPA nie muszę przeciwko takiemu stwierdzeniu zaprotestować |
|
|
|
 |
nesto

Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4212 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2016-09-30, 06:16
|
|
|
KobietaZMagdali, rozumiem - TOLERANCJA
UPA, to mili faceci, co gotowali kaszkę dzieciom polskim na Wołyniu.
Rozumiem, że gdyby coś takiego się miało powtórzyć sama być głowę sobie obcięła i na tacy im podała... - żarcik taki niewinny
ps
Jak wierzyłem w Jezusa - uważałem tak samo, więc w tym zakresie nic się akurat nie zmieniło. |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
 |
Listek

Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7852 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2016-10-01, 12:53
|
|
|
nesto napisał/a: | A ja stałem się lepszym człowiekiem, gdy odrzuciłem bajkę zwaną Jezusem. |
Dobrze,że odrzuciłeś bajkę powszechnie opowiadaną w Polsce.
Prawdziwy Jezus Namaszczony to Król,który gdy ponownie przyjdzie to nie będzie już żartów.
Pozdrawiam |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|